Поляки на рік заблокували використання Росію газогону OPAL

Польська нафтогазова компанія PGNiG на рік заблокувала монополізацію OPAL - наземного відгалуження газопроводу "Північний потік",  це стало можливим завдяки забороні проведення аукціонів на використання максимальних потужностей OPAL

Поляки на рік заблокували використання Р…

Про це заявив голова PGNiG Петро Возняк, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Нам вдалося заблокувати аукціони щодо використання газопроводу OPAL до березня-квітня наступного року. На цей газопровід можна буде оголошувати аукціони на використання його потужностей на 15 років в обсягах більших, ніж це робилося до сьогоднішнього дня. Нам вдалося заблокувати цю ініціативу росіян", - заявив Возняк.

Він підкреслив, що PGNiG вимагає від Єврокомісії дій, які будуть гарантувати енергетичну безпеку ЄС і надавати рівні можливості доступу до цього газопроводу.

Нагадаємо, Європейська комісія 28 жовтня Єврокомісія дозволила концерну "Газпром" збільшити завантаження газопроводу OPAL, яким газ постачається в країни Європи.

В OPAL надходить газ з російського газопроводу "Північний потік" в обхід транзитних країн - України та Польщі. Скорочення транзитної виручки України в зв'язку з даним рішенням Єврокомісії може скласти від $ 290 до $ 425 млн на рік.

Найбільша польська енергокомпанія PGNiG оскаржила в суді рішення Єврокомісії, яка схвалила виведення 50% потужностей газопроводу OPAL з Третього енергопакету, таким чином давши можливість "Газпрому" збільшити прокачування газу до Європи.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme