UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Комунальники Кернеса платитимуть за вивіз сміття дорожче, ніж в Києві та Одесі

Департамент житлового господарства Харківської міськради за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ "Харків Екоресурс" щодо вивезення побутових відходів з території приватного сектору

Вартість робіт складає 7,58 млн грн, передає Depo.Харків з посиланням на "Наші Гроші".

Спершу на поточний рік замовили вивезення 71 100 куб. м відходів з урахуванням його розміщення для захоронення за 8,40 млн грн. Однак у день підписання договору умови змінили: загальну вартість зменшили до 7,58 млн грн, а обсяг – до 64 184 кубометрів. Ціна за одиницю не змінилась – 118,08 грн за кубометр.

Це вдвічі дорожче від липня 2016 року. Тоді департамент замовив аналогічні послуги цій самій фірмі по 54,63 грн.

В інших регіонах України вивезення сміття й зараз коштує удвічі дешевше. Наприклад, Фонтанська сільська рада Лиманського району Одеської області замовила його по 50 грн, а КП "Автотранспортне підприємство Шевченківського району" Київської міської ради – по 47,25 грн.

Переможець орендує сміттєвоз у КП "Комплекс з вивозу побутових відходів" Харківської міськради по 13 792 грн за місяць, а нежитлові приміщення – у КП "Благоустрій" Московського району м. Харкова.

Єдиним конкурентом було КП "Харківспецбуд" Харківської міської ради, яким керує її депутат від партії "Відродження" Богдан Долина. На відміну від переможця, комунальне підприємство не знижувало ціну під час аукціону.

Засновниками "Харків Екоресурс" зараз є мешканець Німеччини Олександр Бейніш, а директором – Петро Бондаренко. Раніше серед засновників також був депутат Харківської міськради від партії "Відродження", директор Департаменту будівництва та шляхового господарства міськради Володимир Чумаков.

Навесні минулого року Бейніш був співзасновником ТОВ "Харків Жилсервіс 2009", де його партнерами були ТОВ "Прогресивні технології та комунікації" і Геннадій Святенко, який сьогодні є єдиним власником фірми.

"Прогресивні технології та комунікації" належать Віктору Потаніну та Ользі Кирилловій, яка багато років була бізнес-партнером мера Харкова Геннадія Кернеса. Зокрема їй належить частина готелю "Національ", бенефіціаром якого є Кернес, а також акції "7 каналу", де бенефіціаром є дружина міського голови Харкова Оксана Гайсинська.

Загалом з 2009 року "Харків Екоресурс" виграв тендерів на 91,14 млн грн.

Прокуратура підозрює посадовців КП "Комплекс з вивозу побутових відходів" Харківської міськради у зловживанні службовим становищем при укладанні угод з "Харків Енергоресурс", що могло призвести до переплати в сумі 3,2 млн грн.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme