UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Гаваї позиваються проти Трампа через його антимігрантський указ

Американський штат Гаваї подав судовий позов проти нового указу президента США Дональда Трампа, що передбачає заборону прийому біженців і замороження видачі віз громадянам 6 мусульманських країн

Як передає Depo.ua, про це повідомляє Радіо Свобода.

"Цей новий указ – заборона для мусульман у версії 2.0. Під приводом гарантування національної безпеки указ, як і раніше, націлений проти іммігрантів і біженців. Він залишає відкритими можливості для ще більших обмежень", – заявив прокурор Гаваїв Дуг Чин.

Міністерство юстиції США заперечує ці закиди, стверджуючи, що "дії президента є законними для захисту національної безпеки".

Влада Гаваїв заявляє, що штат прагнутиме тимчасового призупинення дії рішення Трампа.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп 27 січня підписав указ про припинення програми прийому біженців на 120 днів, в тому числі сирійських - на невизначений період.

Указ передбачав також заборону в'їзду до США громадян семи переважно мусульманських країн (Іраку, Ірану, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі, Судану).

6 березня Дональд Трамп підписав оновлений документ замість скандального "міграційного" указу, скасувавши додаткові візові обмеження для громадян Іраку.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme