Заступнику мера Ужгорода загрожує десять років в'язниці через корупційну справу

Скеровано до суду резонансне кримінальне провадження про корупцію в Ужгородській міській раді

Заступнику мера Ужгорода загрожує десять…

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Закарпатської області, пише Depo.Закарпаття.

Сьогодні, 7 березня, першому заступнику Ужгородського міського голови Іштвану Цапу, депутату Ужгородської міської ради Станіславу Пономарьову, посереднику Олегу Громадському та їхнім захисникам вручено обвинувальні акти у вчиненні кримінального правопорушення. Йдеться про ч.3 ст.368 КК України - одержання неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, корупційну схему, до якої причетний Іштван Цап, розкрили 25 січня співробітники СБУ та прокуратури. 10 лютого Апеляційний суду Закарпатської області ухвалив рішення про взяття під варту Іштвана Цапа до 24 березня з умовою застави розміром 240 тисяч гривень. За заступника мера за годину після вироку внесли заставу.

Наприкінці лютого прокуратура оприлюднила відео, на якому заступник мера Ужгорода Іштван Цап начебто домовляється про хабар.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme