Європейська ракета полетіла у космос на українському двигуні

З космодрому Куру у Французькій Гвіані запущена ракета Vega з українським двигуном

Носій з українським двигуном вивів на орбіту супутник Sentinel-2B програми Copernicus, реалізованої ЄКА (Європейське космічне агентство) з ініціативи Європейської комісії, повідомляє Depo.ua з посиланням на компанія Arianespace.

Старт проведений у вівторок, 7 березня, о 01:49 за Гринвічем.

Мета запуску супутника Sentinel-2A - спостереження за станом поверхні Землі і його зміною. Апарат здатний стежити за планетою в інтервалах від мінус 53 градусів до плюс 83 градусів широти, що дозволить отримувати чіткі знімки Європи в безхмарну погоду.

Супутник оснащений сонячними батареями, а його можливий термін служби обмежений 12 роками. Розрахунковий термін служби всього апарату оцінюється в 7,25 років. У 2015 році був запущений ідентичний супутник програми (Sentinel-2A). Апарат Sentinel-2B рознесений з ним на орбіті на 180 градусів. Надалі систему моніторингу Sentinel планується доповнити ще парою супутників.

Легкий носій Vega створений ЄКА і Італійським космічним агентством. Ракета в висоту досягає 30 метрів і здатна виводити на орбіту корисне навантаження масою до 2,5 тисячі кілограмів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme