Вовк зробив приємне Ахметову: тепер його електрика рекордно дорога

Тариф на електроенергію для теплової генерації у лютому зріс до рівня 1,82 грн/кВт-год порівняно 1,39 грн/кВт-год на кінець січня

Про це свідчать дані, оприлюднені на сайті ДП "Енергоринок", передає Depo.ua.

Так у період поставки з 21 по 28 лютого середня ціна продажу електроенергії тепловими електростанціями становила 1,828 грн/кВт-год, "Енергоатомом" - 0, 46 грн/кВт-год, ГЕС - 0,558 грн/кВт-год.

Нагадаємо, що попередній рекорд був встановлений у листопаді минулого року, коли тариф на електроенергію для теплової генерації зріс до рівня 1,80 грн/кВт-год.

Національна комісія з регулювання енергетики і комунальних послуг прикриває підвищення тарифів для ТЕС новою методикою визначення оптової ринкової ціни на електроенергію. У ній закладений тариф на вугілля "Роттердам+" (його ціна в Роттердамі плюс вартість доставки). Однак котирування на біржі в Роттердамі не змінюються так швидко, як ціни на електрику для українських ТЕС, хоча 80% собівартості їхньої продукції – ціна на вугілля. Важливо, що українські енергетичні компанії, в першу чергу ДТЕК Ріната Ахметова, можуть купувати вугілля дешевше – на внутрішньому ринку, отримуючи додаткові прибутки.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme