В Китаї батьки обурилися через картинки в підручнику секс-виховання (ФОТО 18+)

У Китаї розгорівся скандал через підручники сексуального виховання для учнів початкових шкіл

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на The South China Morning Post.

У книгах намальовані статеві органи чоловіків і жінок, зображені пари, які займаються сексом, а також вказані питання про секс і сексуальне насильство, які діти можуть задати своїм батькам. Підручники видані Пекінським педагогічним університетом, одним з найстаріших вищих навчальних закладів Китаю, і призначені для дітей від 6 до 12 років.

"Хіба потрібно, щоб підручники були складені таким чином? Я червонію, коли читаю його!" - наводить видання вислів матерів однієї з школярок. Дехто проте похвалив авторів за чесний і неупереджений підхід до відображення дійсності.

Глава департаменту освіти провінції Чжецзян пояснив, що ці підручники не входять до переліку обов'язкових, проте видавці помітили, що 18 початкових шкіл для дітей мігрантів використовують їх в освітньому процесі.

У підручнику також описані одностатеві відносини: на одній з картинок учні розпитують викладача про жінок, які живуть удвох. Учитель відповідає їм, що більшість людей вважають за краще різностатеві відносини, а хтось - одностатеві, і це абсолютно нормально.

Як зазначає видання, офіційний друкований орган Комуністичної партії Китаю "Женьмінь жібао" виступив на захист спірних підручників: вони, за словами редакції, дають дітям об'єктивну картину сексуальної сторони людського життя.

Нагадаємо, що американський кінотеатр скасував показ "Красуні і чудовиська" через персонажа-гея.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme