У лікарнях Львова досі лікуються шахтарі, які постраждали на "Степовій"

Шахта "Степова" не працює, ведуться гірничо-рятувальні роботи

На шахті "Степова" у Львівські області наразі здійснюються гірничо-рятувальні роботи щодо зменшення вмісту метану у повітрі. Шахта не у робочому стані, видобуток не ведеться. Розроблений поетапний план заходів Міненерговугілля, ДП "Львіввугілля" і шахти "Степова" з подолання наслідків аварії. Про це заявив віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко за результатами сьогоднішнього засідання Урядової комісії з розслідування причин аварії на шахті, пише Depo.Львів.

"Ми розширили склад Урядової комісії. До її складу увійшли представники Міненерговугілля, Львівської ОДА, ДСНС, Мінфіну, МОЗ, Мінсоцполітики, Мінюсту, Мінекономрозвитку, Генпрокуратури, Нацполіції, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, профспілки працівників вугільної промисловості України. Завтра частина комісії відбуде на шахту "Степова" для роботи на місці, а також зустрічі з сім'ями загиблих та потерпілих шахтарів", - зазначив Геннадій Зубко.

Він нагадав, що у п'ятницю на засіданні Уряду було прийнято рішення про виділення по 500 тис грн родинам загиблих шахтарів та 75 тис грн постраждалим на шахті. Віце-прем'єр-міністр повідомив, що надання медичної допомоги шахтарям здійснюється на рівні ОДА та профільного департаменту МОЗ.

"На сьогодні у лікарнях Львова перебуває 23 потерпілих від вибуху. Стан гірняків, які звернулися за допомогою, характеризується як стабільний та не несе загрози їх життю", - повідомив Геннадій Зубко.

Нагадаємо, що рішенням КМУ утворено Урядову комісію з розслідування причин виникнення надзвичайної ситуації, що склалася 2 березня 2017 року у с. Глухів Сокальського району Львівської області на відокремленому підрозділі "Шахта "Степова" ДП "Львіввугілля". Її очолив Геннадій Зубко.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme