У Кернеса забули про українську мову, готуючи документи на "почесність" путінського сенатора

Харківська міськрада при підготовці документів на присвоєння звання почесного громадянина міста російському сенатору Олександру Шишкіну не використала національну мову

У Кернеса забули про українську мову, го…

Як передає кореспондент Depo.Харків, про це в ході вивчення доказів у справі під час засідання сказала суддя Дзержинського райсуду Харкова Тетяна Штих.

"Всі документи виготовлені російською мовою", - сказала суддя, зачитуючи надані міськрадою обґрунтування для присвоєння почесного звання Шишкіну.

Штих здивувалася тому факту, що навіть довідка Національної спілки архітекторів України, в якій йдеться про "видатний особистий внесок претендента", написана російською.

У свою чергу представник міськради Костянтин Прокоп'єв заявив, що, згідно з рішенням міськради, місцеві органи влади на території Харкова можуть використовувати російську та національну мови.

Як повідомляв Depo.Харків, 6 серпня 2014 року Харківська міськрада більшістю голосів присвоїла звання "Почесний громадянин Харкова" вісьмом особам, серед яких двоє громадян РФ – голова ради директорів ВАТ "МосСітіГрупп" (MOS CITY GROUP) Павло Фукс і член комітету Ради Російської Федерації з оборони і безпеки, представник від виконавчого органу державної влади Хабаровського краю Олександр Шишкін (кандидатури обох були внесені Українською православною церквою Московського патріархату). Шишкін голосував за анексію Криму та давав дозвіл Путіну використовувати російську армію на території України.

Прокуратура Харківської області підготувала адміністративний позов до Харківського окружного адміністративного суду про визнання незаконним та скасування рішення міськради. 28 серпня 2014 року Харківський окружний адміністративний суд в повному обсязі задовольнив адміністративний позов прокурора.

Однак міськрада оскаржила рішення суду першої інстанції і домоглася його скасування.

У вересні 2015 року Шишкіна включили в список громадян РФ, щодо яких Україна ввела санкції, в т.ч. і заборону на в'їзд.

22 лютого 2017 року депутати Харківської міськради відмовилися внести до порядку денного питання позбавлення Шишкіна звання почесного громадянина Харкова.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme