У Харкові нахабний водій, через якого загинула людина, отримав вирок

Порушник спричинив ДТП, внаслідок якого загинув другий водій

Як передає Depo.Харків, вирок чоловікові 28 лютого ухвалив Комінтернівський районний суд м. Харкова. Засуджений – уродженець Приморського краю, громадянин України, працює водієм-експедитором на приватному підприємстві.

Суд встановив, що 5 липня 2015 року близько 20:15 чоловік, керуючи технічно справним автомобілем, рухався проспектом Гагаріна та на червоне світло здійснив поворот на перехресті з вулицею Молочною. Через порушення правил чоловік допустив зіткнення з автомобілем ВАЗ 2107, який рухався зі сторони вулиці Вернадського.

Внаслідок аварії водій другого авто був госпіталізований. Від отриманих травм чоловік помер у лікарні того ж дня.

На суді порушник провину визнав та заявив, що повертав на "мигаючий зелений", але в момент повороту загорівся жовтий сигнал світлофора.

Швидкість автомобіля при виконанні маневру, за словами зловмисника, була 40 км/год. Автомобіль ВАЗ 2107 він начебто не бачив, зіткнення відбулося на перехресті, коли загорівся червоний сигнал світлофора.

Провину водія підтвердили й свідки аварії.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, без позбавлення права керування транспортними засобами.

На підставі ст. 75 Кримінального кодексу України суд звільнив чоловіка від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком на один рік.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme