Суд арештував псалтир, ікони та яйце екс-міністра Колобова, - ЗМІ

Апеляційний суд Києва наклав арешт на майно, яке було вилучено у будинку колишнього міністра фінансів України Юрія Колобова у селі Романків Обухівського району Київської області

Цією судовою ухвалою задоволено клопотання Генеральної прокуратури, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Главкому".

Серед арештованого: книга "Псалтир"; ікона "Господь Вседержитель зі святими"; ювелірні (колекційні) монети в кількості 117 шт. у футлярах; ювелірні банкноти в кількості 4 шт. у футлярах; ювелірні вироби конусоподібної форми - копія Київської гривні типу ХІ - ХІІІ століть в кількості 2 шт. у футлярах; виріб овальної форми (у вигляді яйця) жовтого кольору з підставкою у футлярі; механічний годинник Ulysse Nardin у футлярі, грошові кошти на суму 4500 доларів США та 3500 грн.

За даними ГПУ, ці речі є доказами по кримінальному провадженні, передбаченого ч. 5 ст.191 КК України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем").

Водночас Печерський райсуд Києва у жовтні 2016 року відмовив Генпрокуратурі в арешті вказаного майна Колобова, бо не побачив необхідності у цьому.

Нагадаємо, наприкінці вересня 2014 року Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження стосовно Колобова та інших колишніх членів уряду часів президентства Віктора Януковича за звинуваченням у незаконному випуску облігацій зовнішньої державної позики для отримання кредиту від Росії.

Провадження розпочато за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем). Крім того, у жовтні 2014 року за матеріалами СБУ Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом розтрати та привласнення коштів державного бюджету в особливо великих розмірах колишніми посадовцями, серед яких Колобов.

Встановлено, що вони незаконно виділили з держбюджету 220 млн грн на фінансування будівництва виділеної телекомунікаційної мережі спеціального зв'язку. 30 жовтня 2014 року СБУ оголосила Колобова в розшук.

На початку березня 2015 року Колобова затримали в Іспанії. 23 березня 2015 року Генпрокуратура направила в Іспанію запит про його екстрадицію. В середині березня цього року начальник Головного слідчого управління, начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що Іспанія відмовила Україні в екстрадиції Колобова. 12 травня у Генпрокуратурі заявили, що Колобов залишається в міжнародному розшуку, незважаючи на відмову Іспанії в його екстрадиції.

Юрій Колобов працював міністром фінансів протягом 2012-2014 років.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme