UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Столичного поліцейського та двох екс-міліціонерів судитимуть за вимагання

У Києві за вимагання коштів та незаконні обшуки судитимуть поліцейського та двох екс-правоохоронців

Обвинувальний акт відносно зловмисників спрямували до суду, повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу прокуратури Києва.

Досудове розслідування встановило, що правоохоронець та його спільники, отримавши оперативну інформацію про осіб, які вживають або розповсюджують наркотичні та психотропні речовини, встановлювали за ними стеження.

"У подальшому, не маючи будь-яких законних підстав проводили затримання цих громадян, а в їх помешканнях – незаконні обшуки. Надалі злочинці погрозами змушували родичів затриманих передавати їм грошові кошти за не притягнення останніх до кримінальної відповідальності", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що за вказаною протиправною схемою упродовж квітня-червня минулого року поліцейський разом зі спільниками шляхом вимагання одержали від громадян понад 330 тисяч гривень.

Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 2 ст. 189 (вимагання з погрозою обмеження прав потерпілого, вчиненими за попередньою змовою групою осіб, що завдало істотної шкоди потерпілому, вчинене службовою особою з використанням свого службового становища) та за ч. 1,2 ст. 162 КК України (незаконне проникнення до житла, незаконне проведення в ньому обшуку).

За вчинене зловмисникам загрожує до 7 років позбавлення волі.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme