"Скрипаля", якого ділили Кернес та Фельдман, встановили на новому місці

Скульптуру "Скрипаль на даху" встановили на будівлі торговельного центру "Platinum Plaza" на вулиці Сумській в Харкові

"Скрипаля", якого ділили Кернес та Фельд…

Як повідомили кореспонденту Depo.Харків у прес-службі фонду "АВЕК", скульптуру до цього три з половиною місяці реставрували.

"Ми фактично дали "Скрипалю" нове життя. Композиція відреставрована і зможе радувати харків'ян і гостей нашого міста ще багато років", - прокоментував установку голова правління ПАТ "Концерн АВЕК і Ко" Андрій Колос.

Як повідомляв Depo.Харків, в середині листопада 2016 року у Харкові демонтували пам'ятник "Скрипаль на даху", який стояв на даху будинку на площі Конституції, 18/2 навпроти будівлі міськради. Пізніше прес-служба фонду "АВЕК" Олександра Фельдмана, який подарував скульптуру місту, повідомила, що статуя "Скрипаль на даху" була демонтована власником будівлі і може більше там не з'явиться. Новий власник будівлі хоче її відремонтувати і тому вирішив прибрати скульптуру з даху будинку на площі Конституції.

У прес-службі уточнили, що якщо новий власник будинку після ремонту буде не проти, то Скрипаля повернуть на старе місце. Якщо цього не відбудеться, то пам'ятника вже шукають новий "дім".

21 грудня під час сесії мер Харкова Геннадій Кернес висловив вимогу до Фельдмана повернути скульптуру на місце.

У свою чергу Фельдман заявив, що Кернес сам вимагав зняти скульптуру "Скрипаль на даху".

Довідка Depo.Харків. Пам'ятник відкрили 18 квітня 2003 року. Скульптором став Сейфаддін Гурбанов. Одна з легенд свідчить, що студент консерваторії закохався і, щоб здивувати свою обраницю, ризикуючи життям, заграв мелодію кохання на даху будинку. За іншою версією, прототипом статуї став відомий артист Юрій Башмет. За задумом авторів, пам'ятник присвячений всім творчим людям міста і символізує культурний потенціал Харкова.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme