Ситуація загострюється: Малайзія звинуватила Пхеньян у захопленні своїх громадян

Прем'єр-міністр Малайзії Наджіб Тун Разак заявив, що рішення Північної Кореї про заборону малайзійцям виїжджати з КНДР фактично робить їх "заручниками"

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

"Це погане рішення, за якого наші громадяни фактично утримуються в заручниках, повністю суперечить міжнародному праву і дипломатичним нормам", — сказав Разак.

Він закликав Північну Корею негайно звільнити всіх громадян Малайзії, і додав, що у зв'язку з цим питанням скликав екстрене засідання Ради національної безпеки.

Нагадаємо, що влада КНДР тимчасово заборонила громадянам Малайзії залишати територію Північної Кореї. У свою чергу малайзійська влада у відповідь на рішення КНДР заборонили громадянам Північної Кореї залишати територію Малайзії.

У Північній Кореї таке рішення пояснюють прагненням забезпечити безпеку дипломатів і громадян КНДР, які перебувають в Малайзії.

Міністерство закордонних справ КНДР поінформувало посольство Малайзії про рішення влади і висловило надію на те, що спірна ситуація буде найближчим часом дозволена в інтересах розвитку відносин між двома країнами.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme