Російській Держдумі в Естонії відмовили у проведенні виставки про сирійську війну

Держдума Росії звернулася до колег з Естонії з пропозицією провести в стінах Рійгікогу (парламенту) фотовиставку, присвячену подіям двох останніх років в Сирії, але парламент Естонії відповів на цю пропозицію відмовою

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Postimees.

Дана виставка, що включає в себе 52 фотографії, значна частина яких які раніше не публікувалася, з 16 по 20 січня пройшла в Державній думі Росії.

Після цього Держдума звернулася до парламентів європейських держав, Європарламенту, Парламентської асамблеї ОБСЄ, а також ПАРЄ з пропозицією організувати проведення виставки в своїх стінах.

Напередодні з Рійгікогу в посольство Росії була направлена офіційна негативна відповідь за підписом голови канцелярії парламенту Марії Алайие, за словами якої, згідно з існуючими правилами, виставки, що проходять в Рійгікогу, знайомлять з історією парламенту або з його сьогоднішньою діяльністю, розповідають про парламенти інших країн, про діяльність державних інститутів Естонії, про символіку Естонії, починання місцевих самоврядувань або ж представляють образотворче мистецтво.

Фотовиставка про події двох останніх років в Сирії не відповідає перерахованим принципам організації виставок в Рійгікогу, резюмувала Алайие.

Нагадаємо, що 3 березня в Сирії підірвався на міні перший російський генерал, який втратив обидві ноги і одне око – але фото цього "воїна-інтернаціоналіста" навряд чи було наявне на виставці.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme