Росіянам дозволять збирати хмиз у особистих цілях

У Держдуму Росії надійшов законопроект, яким дозволяється громадянам збирати хмиз

У пояснювальній записці до документа йдеться, що збір повалених дерев допомагає жителям в сільській місцевості опалювати свої будинки, в яких використовується пічне опалення, передає Depo.ua з посиланням на rg.

Варто відзначити, що в багатьох селах Росії були проведені роботи по заміні пічного обладнання на газове, так як це більш дешевий спосіб опалення житлових приміщень. Так що можна говорити про те, що пічне опалення залишилося в будинках найбільш незахищених верств населення. Крім того, воно трудомістка й витратна, так як вимагає щорічної заготівлі дров. Так що легалізація збору хмизу зачіпає найбільш незахищені верстви населення.

Сьогодні через відсутність самого поняття "сушняк" в законодавстві, збирачі хмизу вважаються злочинцями. Хоча шкоди навколишньому середовищу вони не завдають.

Для врегулювання спірної ситуації пропонується виключити хмиз з деревних лісових ресурсів, тим самим зробивши законним його збір громадянами для власних потреб. Раніше вже робилися спроби внести зміни до Лісового кодексу та легалізувати заготівлю хмизу, проте ці ініціативи не були підтримані депутатами.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme