Росія в Гаазі завела стару пісню про "кривавий переворот" в Україні

Російська сторона у своєму виступі в Гаазі стверджує, що причиною подій на Сході України стало "повалення влади" та "переворот", який відбувся в Києві

Про це заявив у своєму виступі в Гаазі директор правового департаменту МЗС Росії Роман Колодкін, що представляє Росію в судовому процесі, передає Depo.ua.

"В лютому 2014 року в Києві відбувся насильницький переворот", - заявив він.

У вступі до промови він кілька разів повторив тезу про "кривавий переворот", "насильницький переворот" та "повалення влади" в Україні.

Він також заперечив підставу для Революції Гідності, наголосивши, що всі проблеми були штучно створені політиками.

"Реальна проблема була створена опозицією в Україні, яка поставила вибір – або співпраця з Росією, або з ЄС", - вважає Колодкін.

Колодкін також висловив впевненість, що ключовою задачею нової української влади стало позбавлення російської мови статусу офіційної мови. Варто зауважити, що насправді жодна мова не мала такого статусу в Україні, однак деякі мови, включаючи російську, мали статус регіональної в окремих регіонах.

Поза тим, представник Росії запевнив Міжнародний суд ООН, що саме "переворот" став причиною військових дій на Донбасі.

"Все це призвело до громадянської війни на Сході України", - заявив він.

Нагадаємо, міжнародний суд ООН в Гаазі сьогодні вислухає позицію російської сторони щодо позову України до Росії про порушення міжнародних Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme