UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Прокурор САП прокоментував рішення суду по Насірову

Сторона обвинувачення задоволена рішенням суду щодо обрання запобіжного заходу голові ГФС Роману Насірову, однак не виключає подання апеляції

Про це журналістам після судового засідання сказав представник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків, передає Depo.ua посиланням на УНІАН.

"В цілому ми задоволені рішенням суду, що суд правильно оцінив ризики, всі ті докази, які ми подали і вибрав саме ту міру, яку ми просили - тримання під вартою. Також суд оцінив обґрунтованість підозри: що в сторони обвинувачення були всі підстави оголосити підозру і визнав порядок її вручення законним. Що стосується визначення альтернативного запобіжного заходу - застави в 100 млн грн - то ми будемо вивчати це питання, хоча я схиляюся до того, що ми будемо оскаржувати це рішення, оскільки потрібно визначитися, забезпечує розмір застави виконання Насіровим своїх процесуальних зобов'язань", - розповів Симків.

Прокурор зазначив, що ризик втечі Насирова з України в разі внесення застави відсутній. Крім того, за його словами, мінімум добу після внесення застави Насіров буде перебувати в слідчому ізоляторі, оскільки триватиме перевірка законності внесення застави. "Навіть якщо завтра він ці гроші внесе, то є доба для перевірки законності та додержання процедури внесення застави, тобто він зможе вийти з СІЗО тільки на наступний день, в четвер (9 березня)".

Прокурор сказав, що Насірова повезуть в слідчий ізолятор міста Києва, йдеться у повідомленні.

Симків заявив, що суд зобов'язав главу ДФС здати не лише українські паспорти, але і будь-які інші документи, які дають право виїзду за кордон. До того ж, він буде носити електронний браслет, що відстежує його переміщення. Прокурор підкреслив, що слідству достеменно відомо про наявність у Насірова британського паспорта, і тому прокурори будуть наполягати на його здачі. А що стосується паспорта громадянина Угорщини, прокурор зазначив, що його наявність офіційно не підтверджена угорською стороною, а є лише оперативною інформацією детективів НАБУ.

Якщо Насіров відмовиться здавати британський паспорт, прокуратура може клопотати про зміну йому запобіжного заходу, зокрема, якщо у неї з'явиться інформація, що він спробує покинути територію України, скориставшись цим документом.

Нагадаємо, 6 березня Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід усуненому від виконання обов'язків голови ДФС Роману Насірову у вигляді утримання під вартою на термін 60 днів до 30 квітня. Розмір застави був визначений у розмірі 100 млн грн. Прокурори просили призначити заставу в розмірі 2 млрд грн. Зазначимо, що суд обирав запобіжний захід підозрюваному з 4 березня.

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015 - 2016 років в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

САП наголошує, що дії Насірова завдали державі збитків на суму 2 млрд грн та вимагала взяти його під варту.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme