UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Вінниччині садиба Коцюбинського руйнується через сіль

Барський міський голова каже, що нині реконструкція будинку не на часі, адже у місцевому бюджеті немає таких грошей

На Вінниччині садиба Коцюбинського руйну…

Правнук Михайла Коцюбинського, він же – директор Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М. Коцюбинського та учасник АТО Ігор Коцюбинський, звернувся з листом до голови Вінницької обласної ради з проханням зберегти садибу Коцюбинського у місті Барі. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на "Чернігівщина: події і коментарі".

"Прошу… посприяти аби приміщення, історично пов'язане з біографією класика української літератури було відремонтоване. А на будинку встановлено меморіальну дошку на честь Михайла Коцюбинського. Сподіваюся на Ваше сприяння. Прошу повідомити про прийняте рішення", – йдеться в листі директора музею.

Міський голова Бара Артур Цицюрський каже, що нині реконструкція будинку не на часі, адже у місцевому бюджеті немає таких грошей.

"Нам віддають будинок з земельною ділянкою з умовою, що ми добудуємо паркан і перекинемо газорозподільчий пункт. Юристи наші про це знають. Але поки нічого нікуди не рухається, бо це для нас величезні кошти. Ми також повідомили директора Інституту історичних досліджень, яка робить історико-архітектурний план Бара. У них є реставраційне відділення, ми уже попередньо вели розмову про реставрацію," – каже в інтерв'ю олодному з місцевих ЗМІ.

За радянських часів на цій земельній ділянці був будинок культури, бібліотека, а з 1967 року навіть музей Коцюбинського. Згодом у будинку зберігали сіль. Зі слів мешканців, це негативно вплинуло на стан будівлі.

За часів "регіоналів" землю віддали церкві Московському патріархату.

Секретар вінницької єпархії УПЦ МП Владислав Демченко каже, що пам'ятка розташована на території, яку обгородив Барський монастир, що будується юридичною особою – Браїлівським Свято-Троїцьким жіночим монастирем, де за ігуменю зараз – Антонія (Стеценко).

За словами секретаря єпархії, на загородженій парканом території ніякі роботи з будинком не ведуться до весни, оскільки ще немає ніякої концепції використання будинку садиби Коцюбинських, яка була б погоджена місцевою владою і монастирем.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme