Під вікнами Садового проситимуть уберегти ранні квіти

Управління екології та ландшафтного планування проведе акцію "Збережемо первоцвіти"

Управління екології та ландшафтного планування Львівської міської ради спільно з громадською організацією "Еко Zахист" завтра, 7 березня, з 10:00 до 12:00 проведе акцію "Збережи первоцвіти!". Акція проходитиме на площі Ринок, 1 поблизу будівлі Ратуші. Про це пише Depo.Львів.

Метою акції є привітання мешканців Львова з початком весни та нагадування про необхідність збереження довкілля, виховання особистої відповідальності за раціональне використання рослинних ресурсів.

Під час проведення акції громадські активісти вітатимуть мешканців з початком весни і роздаватимуть агітаційні листівки із закликами не зривати і не продавати первоцвіти. Також на локації будуть встановлені символічні квіти (живі первоцвіти висаджені у горшки), які нагадуватимуть, що у разі незбереження первоцвітів з часом ми можемо їх не побачити.

Управління екології та ландшафтного планування Львівської міської ради наголошує, що не купуючи квіти ми можемо примусити систему торгівлі первоцвітами зупинитись, а відтак звести до мінімуму мотивацію зривати рідкісні квіти і продавати їх.

"Сподіваємося на підтримку мешканців, та надіємось, що дана акція надихне не купувати первоцвіти щоб зберегти ці чудові, рідкісні квіти для наступним поколінь", - розповіли в управлінні екології та ландшафтного планування ЛМР.

Також з метою збереження рідкісних, що перебувають під загрозою зникнення видів рослин департамент економічного розвитку Львівської міської ради скерував листи до дирекції ринків м. Львова, ЛКП "Муніципальна дружина" та районних відділів поліції м. Львова ГУ Національної поліції у Львівській області щодо посилення контролю за недопущенням виникнення торгівлі первоцвітами на території м. Львова.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme