НБУ має посилити контроль за фінопераціями до ОРДЛО, - політолог про рішення Сбербанку РФ

Махати шашкою у питанні діяльності Сбербанку в Україні не варто, влада має виважено відреагувати на дії російського банку

Про це Depo.ua повідомив експерт Володимир Фесенко, коментуючи рішення "Сбербанку" Росії з сьогоднішнього дня почати обслуговування в своїх відділеннях клієнтів, які надають "паспорта" так званих "ДНР" та "ЛНР".

"Сбербанк Росії, який працює в Україні – це автономна від Росії юридична особа. Це не просто російський Сбербанк. Тим не менше, проблема тут очевидна. Якщо вони почали обслуговувати за документами "ДНР" та "ЛНР", то це – конфлікт інтересів. Виникають ризики проведення незаконних фінансових операцій через рахунки. Тому я вважаю, що відповідним фінансовим органом – Нацбанком чи Фінмоніторингом – має бути вирішено це питання. Або це має бути посилено форму контролю, яка б не дозволила виконувати фінансові операції з України до "ДНР" та ""ЛНР" через Сбербанк, чи це має бути припинення діяльності Сбербанку", - зазначив він.

"Які можуть бути оптимальні рішення – це мають вирішувати в Нацбанку. Робити все варто дуже акуратно, бо діяти тупими "блокадними" методами – перекрити та заборонити – так ми можемо створити проблеми самі собі, адже Сбербанк Росії має в Україні велику мережу. А тому махати шашкою і просто взяти і заборонити – це досить ризиковано. Тому треба для початку викликали до себе керівництво банку, які, до речі, є громадянами України, і далеко не сепаратистами. Після чого вже можна буде ухвалювати зважене рішення", - підкреслив Володимир Фесенко.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme