UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Навколо Староконстянтинівського акумуляторнрго заводу знову скандал

Депутати міськради заявляють про фальшування голосів під час вирішення питання виділення земельної ділянки на аукціон для підприємства

Навколо Староконстянтинівського акумулят…

На засіданні сесії Старокостянтинівської міськради депутати заявили про фальшування під голосування "за" виділення земельної ділянки на аукціон для акумуляторного заводу, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Першу міську".

"Найогидніше, що в цих підкилимних іграх та низьких інтригах задіяні наші колеги-депутати з лічильної комісії, які не посоромились під цією відкритою брехнею поставити власні підписи. Але кожному зрозуміла ціна депутатам, які виборцям говорять одне, мають наглість повчати інших та голосно розповідати про Майдан і про гідність, а самі продались за 30 срібняків," - висловлюється депутат Олександр Афанасьєв.

"Будь ласка, візьміть у мене заяву, коментарі. Перевірте, які депутати були на засіданні, а які не були. Я думаю, якщо ви й далі так будете діяти, то нам потрібно забутися про таку державу як Україна. З такими чиновниками як ви, потрібно забутися. Як можна з такими як ви будувати далі країну?" – обурюється депутат Сергій Гаєвський, голос якого був використаний для фальшування.

Депутати, які зафіксували фальшування, звернулись до прокуратури з тим, щоб даний факт був внесений у єдиний реєстр розслідувань.

Вони ж наполягають, що аби отримати необхідну кількість голосів, міські депутати вдались до того, що в протоколі навпроти прізвища депутата, який був відсутній під час голосування, поставили, що він голосував "за".

Жертвою цих інтриг став депутат Сергій Гаєвський. Навпроти прізвища депутата Ганни Горди, яка взагалі не голосувала також поставили галочку "за". Таким чином здобули три голоси, яких не вистачало, щоб протягнути питання про продаж землі для акумуляторного заводу на аукціоні.

Нагадаємо, "славнозвісний" акумуляторний завод на початку січня отримав рішення суду, за яким підприємству не обов'язково мати висновок Державної екологічної експертизи.

Проведення перевірки діяльності акумуляторного заводу екологічною інспекцією вимагала громада після того, як депутати виявили ціле озеро з відходів на території заводу.

З серпня 2016 року депутати намагались прийняти рішення, яке б стосувалоськонтролю діяльності акумуляторного заводу.

Вже наприкінці вересня обласна екоінспекція внесла подання до департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької ОДА про анулювання дозволу на спеціальне водокористування наданого ТОВ "Мегатекс Індастріал". Також направила лист до Нацполіції для виявлення місця перебування забрудненого грунту з акумуляторного заводу і передала матеріали позапалнової перевірки Старокостянтинівській міжрайонній прокуратурі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme