UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Закарпатті населення проти відкриття нових сміттєзвалищ

Наразі в області функціонує 383 сміттєзвалища

На Закарпатті населення проти відкриття…

Про перспективу відкриття нових сміттєзвалищ розповів директор департаменту екології та природних ресурсів Закарпатської ОДА Сергій Рішко, пише Depo.Закарпаття з посиланням на Голос Карпат.

Посадовець зазначив, що наразі в області ведеться робота з лобіювання виділення земельних ділянок під сміттєпереробні заводи та звалища. Проте, вони стикаються з непорозумінням з населенням.

"Відведення полігонів дається досить важко. Тут обов'язковим є громадське обговорення. Але наші люди жахаються, що поряд з ними може бути розміщене сміттєзвалище. Наразі ведеться робота по роз'ясненню, що ці об'єкти будуть будуватися на новому технологічному та екологічному рівні і боятись їм нічого", - зазначив Рішко.

Наразі на Закарпатті функціонує 383 сміттєзвалища, з яких 143 санкціоновані і лише близько 60 паспортизовані. Будівництво ж нових сміттєзвалищ та полігонів передбачає ряд нормативів, які на Закарпатті дотримати досить важко. Рішко також зазначив, що наразі триває будівництво сміттєпереробного заводу в селі Яноші, що на Берегівщині. Ще один побідний заклад планують збудувати в селі Широке Виноградівського району.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme