UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На сільраду Миколаївщини подали до суду за недбале ставлення до безпеки школярів

На пішохідних переходах Новомар'ївки, які не обладнані дорожніми знаками, вже загинуло п'ять дітей

На сільраду Миколаївщини подали до суду…

Первомайська місцева прокуратура у судовому порядку вимагає від Новомар'ївської сільської ради Братського району забезпечити безпечні умови руху транспортних засобів і пішоходів на прилеглих до навчальних закладів територіях шляхом обладнання необхідними дорожніми знаками. Про це Depo.Миколаїв повідомили у прокуратурі.

Відповідне рішення ухвалено після вивчення стану додержання законодавства з питань охорони дитинства, за результатами якого встановлено, що прилеглі території дошкільного навчального закладу "Веселка" та загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с. Новомар'ївка, які відвідують загалом понад 200 дітей, не обладнані дорожніми знаками "Увага діти", що створює загрозу безпеці дітей.

Лише за 2016 та минулі місяці 2017 року в дорожньо-транспортних пригодах 5 дітей загинуло та 67 травмовано. Більшість таких випадків (65%) сталося через порушення водіями правил дорожнього руху.

З метою захисту порушених прав та інтересів дітей, а також створення більш безпечних умов на дорогах біля дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, 1 березня року прокуратура звернулась до суду з позовом про зобов'язання сільської ради винести на сесію питання щодо забезпечення безпечних умов руху транспортних засобів і пішоходів на прилеглих до навчальних закладів територіях.

Прокуратура вимушена звернутися з таким позовом до суду, оскільки органами місцевого самоврядування самостійно не вжито заходів до усунення вимог законодавства у сфері безпеці дорожнього руху та не створено належних умов для безпечного перетину дітьми вулиць та доріг.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme