На Росії влада погасила Вічний вогонь: Банально немає грошей

На урочистій церемонії запалювання омського Вічного вогню губернатор пообіцяв, що Вічний вогонь в парку Перемоги буде горіти вічно. Але грошей не вистачило навіть на пару років

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Омскинформ".

Церемонія запалювання Вічного вогню в російському Омську пройшла 8 травня 2015 року та з великим пафосом. Частинку вогню від могили невідомого солдата доставили з Москви літаком. Саму церемонію відвідали всі чиновники мерії та обласної уряду, звучали урочисті промови. Губернатор Віктор Назаров пообіцяв, що вогонь горітиме вічно.

"Сьогодні знаменна дата - запалення Вічного вогню. На згадку про тих, хто ціною свого життя зробив цю перемогу. Сьогодні віддамо, напевно, найдорожче - пам'ять про тих, хто загинув на фронтах, хто помер від ран. І цей Вічний вогонь горітиме тут завжди, нагадуючи про те, що наші діди й батьки віддали життя за нас. Про це повинні пам'ятати всі покоління, нехай ця пам'ять буде жива завжди", - заявляв тоді губернатор.

І ось Вічний вогонь погас. Як з'ясувалося, причина досить прозаїчна - немає грошей. У департаменті міського господарства повідомили, що тепер Вічний вогонь будуть запалювати в Дні військової слави, в цілому 17 днів в році.

Нагадаємо, що для Росії неповажне ставлення до Вічного вогня не новина. Під Москвою біля Вічного вогню влаштували дискотеку, в Альмєтьєвську хлопець грів на ньому ноги, а ще росіяни полюблять готувати на Вічному вогні їжу – такі випадки фіксувалися в Брянській області, у Санкт-Петербурзі та Кемерові.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme