На Харківщині затримали озброєну банду, яка скоїла розбійний напад на подружжя

Зловмисники вдерлися в дім, напали на подружжя та забрали гроші

Як повідомили Depo.Харків у відділі комунікації поліції в Харківській області, інформація про злочин надійшла до чергової частини Зміївського відділу поліції від 48-річної жінки.

За відомостями правоохоронців, у листопаді 2016 року до будинку сімейної пари вдерлись троє невідомих. Чоловіки були одягнуті в камуфляжний одяг, у чорні маски та мали при собі предмет, схожий на зброю. В цей час їх побачив 38-річний господар житла. Зав'язалась бійка. Один зі зловмисників зробив постріл, після чого невідомі почали вимагати від сімейної пари гроші. Отримавши 12 тис. грн, злодії зникли в невідомому напрямку.

Правоохоронці викрили трьох місцевих жителів, віком 22, 23 та 24 роки. У підозрюваних вилучено мисливський карабін марки "Сайга", який був викрадений зловмисниками у односельця. Під час обшуку у затриманих вилучено грошові кошти.

Слідчим управлінням спільно з відділом боротьби з організованою злочинністю Управління карного розшуку встановлено, що 24-річний чоловік організував злочинну групу з метою скоєння розбійних нападів на заможних громадян, інші співучасники виконували роль виконавців та помічників в підготовці кримінального правопорушення. Зловмисники розробили, підготували та здійснили розбійний напад на подружню пару.

Кваліфікацію по кримінальному провадженню було змінено на ч.4 ст. 187 (розбійний напад, скоєний у складі організованої злочинної групи) Кримінального кодексу України. Враховуючи, що у діях чоловіків наявні ознаки бандитизму, 6 березня було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 257 (бандитизм) Кримінального кодексу України, яке об'єднано з попереднім.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme