UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Харківщині правозахисники отримали підтримку уряду Німеччини

У Харківській області німецький уряд підтримувати видання спеціалізованої газети "Правова позиція", яка стосується проблем переселенців

Як передає Depo.Харків, підписання угоди між Генконсульством Німеччини та громадською організацією "Чугуївська правозахисна група" відбулося сьогодні, 7 березня, під час спільної прес-конференції Генконсула ФРН в Донецьку (офіс у Дніпрі) Вольфганга Мьоссінгера та керівників громадської організації.

Згідно до проекту-переможця конкурсу, "Чугуївська правозахисна група" за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини протягом року видаватиме журналістські матеріали, проводитиме тренінги, дискусії, семінари, які мають на меті зміцнення громадянського суспільства, журналістського кола, інтеграцію переселенців у суспільство.

Генконсул наголосив, що проект покликаний сприяти соціалізації переселенців із Донбасу та зміцнювати громадянське суспільство.

"Міністерство закордонних справ Німеччини підтримує щорічно по всьому світу проекти, присвячені захисту прав людини і підтримці діяльності правозахисників. Мета програми – підтримувати місцеві організації у здійсненні конкретних проектів. Завдання різнорідні: зміцнення громадського суспільства на предмет діяльності журналістів, захист жінок і дітей, економічних та соціальних прав", - сказав Мьоссінгер.

У свою чергу голова громадської організації "Чугуївська правозахисна група" Олеся Пікаренина додала, що насамперед проект буде спрямований на те, щоб інформувати тих переселенців, у яких немає доступу до Інтернету. За підтримки донорів проекту активісти Чугуївської правозахисної групи будуть готувати та публікувати інформаційні матеріали з питань правової допомоги тимчасово переміщеним особам.

Керівник проекту, заступник голови ГО "Чугуївська правозахисна група" Роман Лихачов зазначив, в рамках проекту на території Чугуївського, Печенізького, Шевченківського та Куп'янського районів Харківщини буде розповсюджуватися газета "Чугуївської правозахисної групи". Матеріали будуть розповсюджуватися через поштові відділення. На цей момент зібрана база адрес переселенців, котрі хочуть отримувати цю газету.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme