Міжнародний суд слухає брехні Росії у справі проти України (ТРАНСЛЯЦІЯ)

Міжнародний суд ООН в Гаазі сьогодні заслуховує позицію російської сторони щодо позову України про порушення міжнародних Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на офіційний сайт суду.

"Сьогодні перед судом буде висловлювати позицію Росія. Російська делегація більше української, якщо в Україні 25 представників, то в Росії - 40. Майже всі вониспівробітники МЗС, але серед них німецькі юристи. Буде присутня і українська делегація, але права голосу сьогодні у неї не буде", - говориться у повыдомленні.

Також відомо, що виступ російської сторони буде тривати дві години. А саме засідання розпочнеться об 11:00.

"Ми очікуємо рішень, які зупинять постачання зброї на окуповану територію і зможуть навести порядок на неконтрольованій ділянці російсько-українського кордону, а також допоможуть зняти заборону на функціонування Меджлісу в АРК, дозволять припинити утиски етнічних українців і кримських татар", - написав на своїй сторінці у Facebook президент Петро Порошенко.

Нагадаємо, 6 березня, завершився перший день слухань в Міжнародному суді ООН справи "Україна проти Росії", на яких Україна представляє докази злочинів Росії. Заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль представила доповідь щодо злочинів Росії на території України

7 березня свої аргументи у суді представить Росія. Після цього сторонам дадуть ще два дні, щоб пояснити свої позиції. Результатом цих слухань має бути ухвала суду - задовольнити чи ні запит України на запровадження тимчасових заходів. Рішення буде остаточним і обов'язковим для виконання всіма сторонами.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme