UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Миколаївські депутати хочуть побачити аналіз розміщення скандальних ринків

На деяких ринках "ростуть" самозабудови, процвітає антисанітарія, а також ставлять споруди на мережі газу та води

Миколаївські депутати хочуть побачити ан…

Депутати "транспортно-промислової" комісії міськради хочуть побачити від управління містобудування та архітектури результати аналізу щодо ринків: чи розміщені вони за будівельними нормами, чи не стоять "випадково" на комунікаційних мережах та землях загального користування. Аналогічний аналіз з приводу законності споруд має підготувати й управління земельних ресурсів. Таке доручення дали сьогодні, 7 березня, на засіданні комісії, повідомляє Depo.Миколаїв.

Депутати звернули увагу, що на сесію потрапляють питання щодо ринків, зокрема продовження їм оренди землі, хоч управління архітектури дає висновки про наявність порушення. На папері дозволи оформлюють на легкі конструкції, які згодом переростають в капітальні споруди та на них оформлюють право власності. Володимир Євтушенко нагадав, що на сесії повернули питання скандального ринку "Клаксон", хоч висновок управління був негативним. Заступник начальника управління архітектури Олександр Нефьодов дав лаконічну відповідь: це не вони формують порядок денний.

Володимир Садиков додав, що на сесії потрібно не просто призупиняти оренду, а ухвалювати рішення, щоб територію приводили до ладу. Він також акцентував, чи взагалі потрібні такі ринки. За словами Садикова, на Намиві від ринку "Штрасе" фактично залишилася третина, до того ж він стояїть на комунікаціях. Натомість є проблема зі стоянкою, адже при будівництві мікрорайону не передбачали таку велику кількість машин.

В "антиприклади" також навели ринок "Факел" на 1 КП, ринок на привокзальній площі, де процвітає антисанітарія, також на 6 Слобідській, де нещодавно демонтували нову самовільно встановлену будку, або на площі Перемоги. Начальник управління земельних ресурсів Олександр Мороз додав, що на 6 Слобідській ринок "відхопив" частину вулиці та скверу. Тоді депутати поцікавилися, чому у такому разі не приймаються жодні дії. За словами Мороза, зверталися до правоохоронців, але реакції немає: "Писали куди завгодно. І прокуратура займалася. На цьому все закінчилося", - сказав Мороз.

Також на комісії озвучили, що власники мереж - "Миколаївгаз", "Водоканал", тепловики - звертаються щороку з приводу того, що на комунікаціях розташовані споруди. Депутати дійшли думки, що у такому разі потрібно не просто перетворювати все на балаканину, як зазвичай, а діяти. Таким чином, на сьогодні дискусію завершили. На наступне засідання земельне та містобудівне управління повинні підготувати аналіз щодо розміщення ринків та дотримання будівельних й інших норм, що розглядатимуть члени комісії. Зауважимо, що звучала думка запросити мера на комісію, щоб він висловив свою позицію щодо ринків. Але члени комісії вирішили, що це ніяк не вплине на ситуацію.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme