Мер Львова шукає шанувальників зелені

Усіх охочих долучитись до озеленення міста просять зголошуватись у спеціальний штаб

Як повідомляє Depo.Львів, у Львові цього року планують висадити велику кількість дерев та кущів, серед яких – і екзотичні породи. Частина озеленення буде проводитись за кошти бюджеті міста, частина – за кошти спонсорів, благодійників. Закликають долучатись і мешканців. На базі управління екології та ландшафтного планування створено спеціальний штаб, який координуватиме роботу з озеленення. Як повідомили у штабі, вже зголосилось два спонсори, які готові профінансувати та здійснити висадку дерев.

"Ми плануємо висадити багато дерев за весну та осінь. І не тільки коштом міста, але й залучаючи благодійників, бізнесменів. Ми, наприклад, навесні плануємо посадити 2 700 дерев. Це - мінімум, який ми собі поставили. Думаю, що ми це зробимо. Для мене дуже важливо, щоб дерева у Львові були не просто красивими, але щоб вони ще й були здоровими. Є така хвороба омела, і ми також готуємо окрему програму для боротьби з таким лихом", - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, у Львові створено спеціальний штаб із озеленення міста на базі управління екології та ландшафтного планування Львівської міської ради. Штаб повинен стати своєрідною платформою, яка об'єднає владу, громадські організації, благодійників та небайдужих містян задля покращення благоустрою та озеленення міста. Адже, окрім запланованої бюджетом розвитку міста висадки дерев, працівники управління опрацювали та узагальнили інформацію щодо видового та кількісного складу зелених насаджень, які б могли висадити на підпорядкованій території у 2017 році мешканці та підприємства за власні кошти, із зазначенням місця їх висадки.

Як повідомили в управлінні екології та ландшафтного планування, до штабу вже зголосилось два спонсори, які готові за власний кошт висадити в місті дерева та кущі.

Звернутись у штаб можна за телефонами 297-59-82, 0676724572.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme