Лазарєв закликав Росію взяти участь в "Євробаченні-2017"

Російський співак, минулорічний представник Росії на "Євробаченні" Сергій Лазарєв впевнений, що росіяни хочуть бути представленими на музичному конкурсі у Києві

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Лайф.ру.

"Мене дуже турбують заклики бойкотувати "Євробачення" і нагнітання суспільної думки на користь відмови від конкурсу в цьому році. Давайте будемо чесними: на Росії люблять цей конкурс. Він раз у рік і правда об'єднує народ: всі збираються біля телевізорів і вболівають за свою країну, переживають за артиста. Я ніколи не забуду свої почуття, коли в минулому році стояв на сцені, представляючи Росію, і Європа, віддаючи голоси нашій пісні, помічала, який високий професійний рівень демонструє наша країна в області музики і шоу. Повірте, в ці хвилини в багатотисячному залі Globe Arena в Стокгольмі не було жодної людини, яка би морщила носа, свистіла, тупотіла або обговорювала політичні чвари. Хіба це не дорого коштує?", - написав Сергій.

Співак зазначив, що ситуація в цьому році дійсно складна, маючи на увагу стосунки Росії та України.

"Безперечно, ситуація в цьому році складна. З одного боку, дійсно напружена обстановка між Росією і Україною. Можливо, рішення про участь або неучасть має прийматися виключно "нагорі" - адже основним спірним моментом тут є питання безпеки нашого учасника під час перебування в країні, де можливі провокації щодо нашої делегації. З іншого боку, чому ніхто не замислюється, що бойкот може ще більше посилити конфлікт між нашими колись братніми народами? Я хочу нагадати, що "Євробачення" - це все-таки музичний конкурс. Такими кардинальними рішеннями, як бойкот, наші політики його ще більше політизують. Музика, мистецтво, спорт повинні бути поза політикою - я щиро переконаний в цьому, і моя думка не зміниться", - підкреслив він.

Лазарєв впевнений, що учасника від Росії не будуть цькувати та освистувати.

"Вперше за кілька років з моменту політичного загострення саме там, в Швеції, нам вдалося зламати ситуацію з освистуванням російського учасника в залі при оголошенні нашої країни. Нас, навпаки, підтримували і скандували: Sergey! Russia! - Я чув це на власні вуха і був щасливий ... Адже це була дуже копітка і важка робота по свого роду відновленню іміджу країни на міжнародному музичному рівні", - запевнив співак.

"Буде нескінченно шкода, якщо Росія в цьому році пропустить конкурс - в цьому випадку ми ризикуємо отримати статус музичного ізгоя. Росія - сильна країна, з великими талантами і добрими серцями. Я щиро впевнений, що в цьому році це знову потрібно обов'язково показати всьому світу", - сказав Сергій.

Нагадаємо, Кобзон слідом за Мілоновим закликав бойкотувати "Євробачення".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme