Клімкін і Тіллерсон говорили про участь Вашингтона в Мінських переговорах

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорив з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном можливість участі Вашингтону в мінських переговорах

Про це в ефірі "112 Україна" повідомила головний редактор української служби "Голосу Америки" Мирослава Гонгадзе, передає Depo.ua.

"Зустріч почалася сьогодні об 11:15 у Державному департаменті США. Я зараз перебуваю біля нього. І Тіллерсон, і Клімікін вийшли до преси, але нічого не повідомили, їм не можна було поставити запитання. Опісля зустрічі ми дізналися про її деталі. Голова МЗС України стверджує, що зустріч пройшла дуже вдало. Вони обговорили низку важливих питань, зокрема питання мінських угод", - зазначила вона.

За словами Гонгадзе, наразі обговорюються різні формати участі в мінських переговорах США, однак Клімкін не уточнив деталей щодо того, які саме ці формати. "Він зазначив, що Росія не виконує мінських угод, постійно їх порушує, і він хотів би, щоб США брали більш активну участь у цих переговорах", - додала вона.

Одразу після цього Клімкін поїхав до Конгресу США. "Він виступить під час слухань в одному з підкомітетів бюджетного комітету, де будуть посли усіх балтійських країн і міністр закордонних справ. Там він говоритиме про російську агресію, потребу США брати більш активну участь у переговорах, а також про те, що Росії не можна довіряти, з нею не можна вести переговори і треба намагатися шукати шляхи, щоб зупинити цю агресію", - підкреслила Гонгадзе.

За її словами, зустріч Клімкіна з Тіллерсоном тривала приблизно 40 хвилин.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme