Карта АТО: поблизу Горлівки терористи випустили більше ста мін

Минула доба на Донбасі була гарячою для усіх напрямків: терористи обстрілювали позиції ЗСУ та чинили провокації

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на речника Міністерства оборони України з питань АТО полковника Олександра Мотузяника

На Луганському напрямку селище Кримське 6 березня було місцем найчисельніших ворожих обстрілів, причому ворог вів вогонь з чотирьох навколишніх населених пунктів.

"Спочатку позиції у Кримському були тричі обстріляні з мінометів протягом дня. І вже ввечері ворог відкрив вогонь з артилерії калібру 152 мм з боку Смілого та Сентянівки (колишнє Фрунзе). Три обстріли тривали в сумі більше двох годин і закінчились майже опівночі. Ворог випустив по позиціям українських військових майже 40 артилерійських снарядів", - йдеться у повідомленні.

За словами речника, зранку терористи застосовували міномети в Новотошківському, а ввечері – в Оріховому.

У Попаснянському районі бойовики розпочали добу рано вранці з мінометного обстрілу Новоолександрівки.

"Протягом дня противник епізодично порушував режим тиші зі стрілецької зброї. З п'ятої години вечора півтори години сили противника обстрілювали Троїцьке з мінометів, випустивши по нашим позиціям 30 мін", - йдеться у повідомленні.

За минулу добу на Луганському напрямку відбулося 23 ворожих обстріли, з них – 17 із застосуванням важкого озброєння.

На Донецькому напрямку в районі Світлодарської дуги після обіду спостерігались короткочасні провокації з легкого озброєння. Ввечері ворог активізувався та обстріляв Кодиму та Луганське з мінометів.

В районі Горлівського периметра ворог проводив обстріли позицій сил АТО по всій лінії розмежування.

"Одразу після опівночі відбувся короткотривалий мінометний обстріл Зайцевого. Протягом першої половини дня ворог епізодично застосовував легке озброєння, а вже ввечері активізував свої мінометні розрахунки. Починаючи з п'ятої вечора бойовики обстрілювали Верхньоторецьке, Майорськ, Зайцеве та Новгородське. За вечірній період по позиціям ЗСУ навколо Горлівки ворогом було випущено більше ста мінометних мін", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що в районі Авдіївки зранку відбувся потужний мінометний обстріл з боку Яковлівки – ворог застосовував міномети калібру 82 та 120 мм. Менш потужний обстріл відбувся близько 10 години вечора.

"З учорашнього дня, внаслідок обстрілу бойовиків, місто залишається знеструмлентим. Ремонтні роботи пошкоджених ліній електропередач та Донецької фільтрувальної станції так і не розпочалися через постійну небезпеку ворожих обстрілів. Теплопостачання у місті здійснюється централізовано за рахунок теплоенергоцентралі Авдіївського коксохімічного заводу. Створено запас води в міському резервуарі об'ємом 4 тис. м3", - повідомив Мотузяник.

Зазначається, що єдине джерело електроенергії для об'єктів, що не мають власних систем резервного електроживлення – генератори. Цілодобово місто патрулюють посилені наряди поліції.

На флангових позиціях у Кам'янці, в районі Донецького аеропорту та в Невельському ворог здійснював провокації з легкого озброєння.

Загалом за добу на Донецькому напрямку відбулось 35 обстрілів з боку бойовиків, зокрема – 19 з важкого озброєння.

"На Маріупольському напрямку у Мар'їнському районі минулої доби ворог порушив режим тиші один раз, обстрілявши після заходу сонця наші позиції поблизу Красногорівки з гранатометів різних систем та стрілецької зброї", - повідомив спікер.

У Новотроїцькому, що поблизу Докучаєвська, противник вчора провів три обстріли, один з яких був із застосуванням мінометів. У Новогригорівці, що далі на південь, бойовики після заходу сонця провели двогодинний обстріл з використанням крупнокаліберних кулеметів.

На лінії фронту від Чермалика до Широкиного ситуація зберігається складною. На цих рубежах, нарівні з легким озброєнням, противник широко застосовував бронетехніку, включно з танками, та міномети.

"У Водяному активними були снайпери противника. А пізно ввечері у цій найгарячішій точці Маріупольського напрямку вчорашньої доби бандформування провели два артилерійських обстріли. Українські військові надійно утримують позиції на схід від Маріуполя, відкриваючи вогонь у відповідь з озброєння співмірного тому, яке застосовує противник", - йдеться у повідомленні.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 64 ворожих обстріли, зокрема третина з яких – з важкого озброєння.

Як повідомлялося раніше, минулої доби у зоні АТО один військовослужбовець загинув, а п'ятеро поранені.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme