Кабмін проведе термомодернізацію 40% житла до 2025 року

Уряд має намір до 2025 року провести термомодернізацію в 40% будинків

Про це заявив глава Міністерства регіонального розвитку Геннадій Зубко в інтерв'ю "Громадському радіо", передає Depo.ua.

"До 2025 року в 40% будинків має відбутися термомодернізація. Сьогодні в середньому один квадратний метр будинку споживає 180 кВт в рік. Ставимо метою витрачати 60-80 кВ," - заявив Зубко.

За його словами, 2017-й рік повинен бути ключовим для встановлення 100% будинкового обліку.

"Облік дає не зменшення споживання, а справедливо налічує енергію. Тому ми закликаємо, що першим кроком домогосподарство має встановити індивідуальний тепловий пункт", - зазначив Геннадій Зубко.

Новини за темою: Україна і Фінляндія підписали меморандум про співпрацю у сфері енергоефективності

"Найбільший ефект починається з регулювання подачі тепла в будинок. Друге - утеплення місць загального користування. І утеплення безпосередньо всередині. Наступними кроками роботи буде додаткове впровадження можливостей застосування відновлюваних джерел енергії", - заявив Зубко.

Крім цього, міністр буде наполягати на тому, щоб у парламенті був окремий день для розгляду пакету законопроектів щодо енергоефективності.

"У вівторок (14 березня, - ред.) на пленарному тижні збираємо засідання двох комітетів: з питань будівництва та ЖКГ і комітет з ПЕК. Там остаточно обговоримо питання, що стосуються погодження всіх пунктів законопроектів", - заявив Зубко.

У міністерстві визначили 1 квітня як орієнтовану дату, щоб почати процес створення Фонду енергоефективності.

"Сьогодні очікуємо прийняття в парламенті законів, які дозволять ввести його. Це не тільки Закон про Фонд енергоефективності, але і Закон "Про енергоефективність будівель", "Про комерційний облік" і закон "Про житлово-комунальні послуги", - заявив Зубко.

Нагадаємо, що Мінфін вніс енергоефективність у топ-10 пріоритетних напрямків бюджету-2017.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme