Харків'яни пропонують ввести жорсткі правила для автовласників

Харків'яни пропонують міськраді врегулювати питання парковки на центральних вулицях міста, щоб зробити їх зручнішими для пішоходів

Як передає Depo.Харків, відповідна петиція була зареєстрована на сайті міськради 6 березня. Автор - Артем Манульченко.

Чоловік зазначив, що центральні вулиці міста перетворені на тотальну парковку з вини недбалих автовласників. Через це, на його думку, страждає архітектурний вигляд міста, знижується пропускна спроможність вулиць, виникають аварійні ситуації, ускладняється доступ поліцейських машин, "швидкої" допомоги, пожежників до місць виклику та виникають перешкоди для руху батьків з колясками, інвалідів, а в багатьох випадках і простих перехожих.

"Крім того, Харків втрачає свій туристичний потенціал без вуличних кафе, громадського простору і місць для прогулянок. Гості просто не мають можливості оцінити архітектурне обличчя міста, який не поступається Львову, Одесі та Києву", - вважає автор.

На його думку, єдиним рішенням в цій ситуації є істотне збільшення вартості користування власним автомобілем, що зробить його менш привабливим як повсякденний транспорту, а також зниження максимальної швидкості на найбільш значущих центральних вулицях.

У зв'язку з цим чоловік закликає міськраду зробити парковку на центральних вулицях міста платною – не нижче 50 гривень за годину в будні дні і не нижче 100 гривень за годину у вихідні, зобов'язати власників або орендарів будинків з виділеними парковками для співробітників і відвідувачів оплачувати оренду зайнятих під парковку місць, розглянути можливість введення плати за проїзд автомобільними дорогами Харкова для всього особистого транспорту, надати пільги на оплату паркування для багатодітних сімей та інвалідів, обмежити швидкість руху особистого транспорту в центрі Харкова до 30 км/год.

Крім того, він пропонує визначити центр Харкова в межах вул. Динамівська - вул. Новгородська - вул. Семена Коваля - р. Лопань - Новоіванівський міст - залізничні колії - вул. Москалівська - вул. Гольдбергівська - вул. Молочна - пл. Захисників України - пр-т Московський до вул. Примерівської - вул. Шевченко від Білгородського спуску до ст. м. "Київська" - Журавлівський спуск - вул. Весніна - вул. Сумська до вул. Динамівської.

Для того, щоб петицію розглянула міськрада, вона повинна зібрати протягом 90 днів щонайменше 5 тис. підписів.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme