Геращенко: Росія дуже перезбудилася через Гаагу

Росія на судовому процесі в Гаазі щодо агресії проти України використовує пропаганду та маніпуляції 

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebok, передає Depo.ua.

На черговому раунді засідання Міжнародного суду ООН в Гаазі 7 березня виступає російська сторона.
"Росія дуже перезбудилася щодо позову проти неї. Процес викликав серйозну увагу в голандських і світових ЗМІ, це все дуже напрягає Москву", – написала Геращенко.

"Немає жодного сумніву, що сьогодні російська машина пропаганди, брехні, маніпуляцій працюватиме в Гаазі на повну. Слухаємо, фіксуємо, фіксуємо кожен факт брехні, бо й за фінансування тероризму, і за порушення прав людини, і за дискримінацію українців і кримських татар на окупованих територіях, за заручників, за все Росія має відповідати", – наголосила нардеп.

Нагадаємо, 6 березня завершився перший день слухань в Міжнародному суді ООН в Гаазі справи "Україна проти Росії", на яких Україна представляє докази злочинів Росії.

7 березня свої аргументи у суді представить Росія, після чого сторонам дадуть ще два дні, щоб пояснити свої позиції. Результатом цих слухань має бути ухвала суду - задовольнити чи ні запит України на запровадження тимчасових заходів. Рішення буде остаточним і обов'язковим для виконання всіма сторонами.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme