Друг-фіскал Насірова подає у відставку

Керівник департаменту внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби Юрій Шеремет має намір подати у відставку

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

За його словами, особиста дружба з відстороненим від обов'язків головою служби Романом Насіровим може вплинути на слідство.

"Тільки державний обвинувач при розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу Насірову підкреслив, що одним із ризиків, чому на час слідства він повинен бути під вартою є те, що я знайомий з ним зі школи і, якщо він буде на волі, зможе зі мною спілкуватися і через мене впливати на працівників ДФС, що робить неможливим "об'єктивність слідства", - пояснив Шеремет.

Нагадаємо, 6 березня Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід усуненому від виконання обов'язків голови ДФС Роману Насірову у вигляді утримання під вартою на термін 60 днів до 30 квітня. Розмір застави був визначений у розмірі 100 млн грн. Прокурори просили призначити заставу в розмірі 2 млрд грн. Зазначимо, що суд обирав запобіжний захід підозрюваному з 4 березня.

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015 - 2016 років в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

САП наголошує, що дії Насірова завдали державі збитків на суму 2 млрд грн та вимагала взяти його під варту.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme