Блокада Донбасу: конфлікт Чорновол, Дзиндзі та Парасюка потягнув на кримінал

Національна поліція відкрила кримінальне провадження щодо конфлікту на залізничній станції "Кривий Торець" між нардепом Тетяною Чорновол, її помічником і журналістом Андрієм Дзиндзею та нардепом Володимиром Парасюком

Про це Depo.ua з посиланням на прес-службу управління поліції Донецької області.

"Під час конфлікту були завдані тілесні ушкодження журналісту інформаційного агентства (Андрію Дзиндзі – ред.). Поліцейськими всі факти зареєстровані, проводиться перевірка", - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, близько 18:30 на станції відбувається конфлікт після того, як депутат Чоровол намагалася переконати припинити блокування залізничних колій. За даними правоохоронців, народний депутат перебувала зі своїм помічником, журналістом Андрієм Дзиндзею.

"Під час суперечки з боку блокувальників лунали образи та погрози на адресу народного депутата, крім того, невідомі особи декілька разів кинули в неї яйцями. На місці події з боку блокувальників був присутній інший народний депутат (Володимир Парасюк – ред.), який вступив у конфлікт з журналістом", - підтвердили в поліції.

Дзиндзя після сутички звернувся до поліції з приводу "спричинення йому тілесних ушкоджень та заволодіння його особистим майном" народним депутатом з боку блокувальників Володимиром Парасюком. За його зверненням факт внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ст.186 "Грабіж" Кримінального кодексу України.

На місце виїжджала слідчо-оперативна група, яка припинила конфлікт. Зараз вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею "Хуліганство".

Сам журналіст видання "Дорожній контроль" Андрій Дзиндзя повідомив у Facebook, що Парасюк побив і пограбував його "у присутності поліції". Відібрав відеокамеру та телефон. Також, за словами Дзиндзі, Парасюк пошкодив його авто.

"Парасюк перевершив себе, побив мене та машину, ще й пограбував у присутності поліції… Силою відібрав у мене камеру та телефон", - написав він.

Також Дзиндзя виклав відео, на якому Чорновол заявляє блокадникам, що їх використовує Росія для досягнення своїх цілей і що вони, блокуючи окупований Донбас, фактично працюють на Москву. Це дуже образило учасників блокади.

"Шановна, ти мене ображаєш. Ти що, хочеш сказати, що я на москалів працюю?.. Шкода, що ти не чоловік, а жінок я не чіпаю", - заявив один з них.

Після цього вони почали скандувати "Ганьба!".

Також на запису видно, як хтось із натовпу кілька разів кинув у Чорновол предмети, схожі на яйця.

Свою версію подій на станції опублікував у Facebook і нардеп Володимир Парасюк, що захищає блокаду. Він зазначив, що Чорновол приїхала на блокпост зі своїм помічником Джиндзею і кількома іншими нардепами з метою провокації.

"Вони собі придумали, що пустять Тетяну Чорновол першою, вона – жінка, нещасна, звичайно, що буде якійсь конфлікт, і зроблять з неї жертву. Оці ось Кишкар (БПП), Лапін (НФ), хто там ще був, Лубінець (БПП) стояли збоку і нічого взагалі не робили… Мені Дуже прикро, що вона покриває одного з найбільших злочинців України Пашинського (нардепа від "Народного фронту" – ред.)", - зазначив він.

"Її закидали яйцями, але ніхто з чоловіків її не чіпав. Це їй дала ляпаса по обличчі жінка одного з учасників блокади, ветерана війни. Їй просто не сподобалось те, що вона обізвала її чоловіка агентом Кремля", - додав Парасюк.

Також він згадав, що з Чорновол приїхав "її провокатор Дзиндзя", але не став розповідати про конфлікт з ним, пообіцявши повернутися до цього питання згодом.

Водночас журналістка Вікторія Мамотюк повідомила у Facebook, що під час сутичок на станції "Кривий Торець" Андрій Дзіндзя "збив автомобілем учасника блокади та втік із місця пригоди". За її словами постраждалий пише заяву до поліції, а Дзіндзю впіймали на блокпосту.

Раніше Дзиндзя показав відео, на якому видно обличчя блокувальників, що закидали яйцями народного депутата Тетяну Чорновол.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme