UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Євросоюз створить єдиний військовий командний центр

Профільні міністри країн-членів ЄС домовився про організацію штабу для координації військових планів. Завданням центру буде керування навчальними місіями за кордоном

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на DW.

Країни-члени Європейського Союзу дійшли згоди щодо відкриття спільного командного центру, який керуватиме військовими навчаннями за кордоном. Про це міністри закордонних справ та оборони домовилися на зустрічі в понеділок, 6 березня, у Брюсселі, де в найближчі тижні й розташують штаб із близько 30 співробітниками. Першими завданнями центру стануть маневри в Малі, Сомалі та Центральноафриканській республіці.

Рішення змогли ухвалити завдяки відмові Великобританії, яка планує вийти з ЄС, від опору таким планам. Франція та Італія, у свою чергу, сподіваються, що створення центру стане кроком для створення штабу оборони ЄС, зазначає агенція Reuters. Утім, міністр оборони Австрії Ганс Петер Доскоцил наголосив, що про створення "європейської армії" не йдеться.

Голова дипломатії ЄС Федеріка Могеріні додала, що рішення не призведе до розпуску національних армій країн-членів Євросоюзу. "Ідеться про ефективне управління діяльністю наших військових", - наводить її слова інформагентство AFP. У міністерстві оборони Німеччини, своєю чергою, наголосили, що покладають великі надії на можливість співпраці невеликих груп солдатів із країн-членів ЄС.

Нагадаємо, що в лютому 2017 року Європарламент схвалив створення армії ЄС.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme