UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Як провозити товари в зону АТО і назад: уряд опублікував нові правила

Кабінет Міністрів опублікував порядок переміщення товарів в район і з району антитерористичної операції

Відповідна постанова №99 від 1 березня опублікована на сайті уряду, передає Depo.ua.

Згідно з документом, порядок визначає правовий режим переміщення товарів, зокрема визнаних в установленому порядку гуманітарною допомогою, в район або із зони АТО (через лінію розмежування або в її межах) і поширюється на фізичних осіб і суб'єктів господарювання.

Кабмін доручив Антитерористичному центру при СБУ, МВС, СБУ, Міноборони, Міністерству з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, Держприкордонслужбі, Нацполіціі, ДФС з участю громадськості та волонтерів забезпечити в контрольних пунктах в'їзду/виїзду протидії незаконному переміщенню товарів, а також встановити контроль переміщення гуманітарної допомоги в район або з району проведення АТО.

Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, державним органам доручено видати протягом 2 місяців акти, передбачені цим порядком. Він починає діяти за 10 днів після публікації самої постанови.

Нагадаємо, що уряд ухвалив цей порядок 1 березня на своєму засіданні. У переліку, який поки що не опублікований, мають бути лише критично важливі для України товари зі сфери ГМК, енергетики і теплозабезпечення України. Також можна в невеликих кількостях перевозити продукти харчування.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme