UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Ізраїлі кримінальне покарання за вживання марихуани замінять штрафом

Уряд Ізраїлю схвалив пропозицію міністра внутрішньої безпеки Гілада Ерда і міністра юстиції Айєлет Шакед про декриміналізації вживання марихуани

Про це передає Depo.ua з посиланням на NEWSru.

Пропозицію про часткової декриміналізації вживання марихуани було висунуто раніше управлінням по боротьбі з наркотиками, однак у первісному вигляді вона не отримала підтримки чиновників.

Депутат Шарен Аскель запропонувала внести поправку до законодавства, у разі прийняття якій зберігання до 25 г марихуани не вважається кримінальним злочином і карається штрафом, а не позбавленням волі. При цьому за вживання марихуани в громадських місцях депутат пропонує карати теж штрафом.

Розробка поправки до чинного законодавства доручена міжвідомчої групи, яка представить свої пропозиції членам уряду 7 травня.

"Робоча група розглянула це питання, цей крок слід проводити обережно – з одного боку ми крокуємо в ногу з часом, з іншого – розуміємо можливу небезпеку і спробуємо прийняти збалансоване рішення", – заявив прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньяху.

Видання The Times of Israel зазначає, що при першому затриманні штраф становитиме близько 265 доларів, при повторному — 530 доларів. При наступних затримання за вживання марихуани, її вирощування та розповсюдження порушників все так само чекає кримінальне покарання.

За даними Reuters, в Ізраїлі близько 25 тисяч чоловік мають право вживати марихуану в медичних цілях. У 2015 поліція затримала 188 осіб за її використання в рекреаційних цілях.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme