UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Укрнафта" просить уряд дозволити експортувати нафту

Нафтовидобувна компанія "Укрнафта" звернулася до Кабміну з проханням змінити порядок проведення аукціонів з продажу нафти сирої і газового конденсату, дозволивши їй продавати сировину невеликими партіями, в тому числі за кордон

Про це йдеться в листі за підписом голови правління "Укрнафти" Марка Роллінса на адресу прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, передає Depo.ua.

"Правові норми не дозволяють компанії розширювати кількість покупців своєї нафти, в тому числі шляхом залучення іноземних переробників і міжнародних нафтотрейдерської компанії і реалізації партій нафти різного розміру прямо іншим кінцевим споживачам за межами України. Це створює загрозу припинення виробництва "Укрнафти" через неможливість збуту товарної продукції", - йдеться в листі.

Звернення до уряду із закликом змінити порядок проведення аукціонів "Укрнафта" мотивувала тим, що з березня 2017 Кременчуцький нафтопереробний завод компанії "Укртатнафта" переходить на виробництво нафтопродуктів стандарту Євро-5, в зв'язку з чим подальша переробка нафти "Укрнатфи" в умовах діючого порядку формування цін на нафту стане економічно непривабливою для "Укртатнафти".

Нагадаємо, запланований на 16 лютого аукціон нафти "Укрнафти" не відбувся через відсутність покупців. Також не відбувся і додатковий аукціон 24 лютого.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme