Україна в Гаазі звинуватила Росію в тероризмі

Росія вдається до тактики підтримки тероризму і пропаганди в Україні, порушуючи міжнародне право та права людини

Про це заявила офіційний представник України на слуханнях у Міжнародному суді ООН Олена Зеркаль під час засідання Міжнародного суду ООН в Гаазі, передає Depo.ua з посиланням на Європейську правду.

"Російська Федерація продовжує надавати смертоносну підтримку незаконним збройним формуванням, які вчинили чисельні терористичні акти в Україні… Тактика Російської Федерації включає підтримку тероризму та актів расової дискримінації, пропаганду, підривну діяльність, залякування, політичну корупцію, кібератаки. З такою реальністю ми стикнулися в Україні", – йдеться у повідомленні офіційного представника України на слуханнях у Міжнародному суді ООН.

За її словами, Росія продовжує таку поведінку вже протягом трьох років, увесь цей час "заперечуючи свою багатоаспектну агресію проти України".

Нагадаємо, що Україна на слуханнях у Міжнародному суді ООН, які почалися сьогодні, просить до розгляду справи по суті, застосувати тимчасові заходи проти Росії – заборонити чинити безчинства на Донбасі та в Криму.

Нагадаємо, в січні Міжнародний суд ООН оприлюднив заяву, в якій Україна звинувачує Росію у системному фінансуванні терористичної діяльності, а також просить визнати державу-агресора відповідальною у порушенні конвенцій ООН.

Суд у Гаазі проведе громадські слухання за позовом України проти Російської Федерації з 6 по 9 березня. Спочатку суд розглядає клопотання України про заборону Росії чинити злочини на Донбасі та в Криму, рішення з цього питання може бути за 1-2 місяці.

Міністр юстиції України Павло Петренко прогнозує, що цей суд може затягнутися на 5-7 років.

Згідно з даними ООН, у січні-лютому 2017 року кількість загиблих і поранених серед мирного населення внаслідок війни на Донбасі подвоїлася порівняно з попередніми двома місяцями.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme