Україна у Гаазі: Немає сумнівів, що зброю на Донбас постачає Росія

Офіційний представник України на слуханнях в Міжнародному суді ООН Олена Зеркаль просить суд застосувати тимчасові заходи проти Росії, до вирішення справи по суті

Як передає Depo.Донбас з посиланням на Европейську правду, про це вона заявила, виступаючи на засіданні Міжнародного суду ООН в Гаазі.

Повідомляється, що Зеркаль, зокрема, зазначила, що кількість пострілів, які лунають на Сході України, підтверджує, що інша сторона постачає зброю для бойовиків.

"Число пострілів лише в Авдіївці за останні тижні досягло майже 15 тисяч. Ця кількість боєприпасів еквівалентна 14 заповненим вантажним вагонам. У той же час офіційний представник президента РФ публічно висловлює надію, що у бойовиків на Сході України не закінчаться боєприпаси. Чи може залишатися якийсь сумнів у тому, хто поставляє це озброєння? Ні. Це робить Російська Федерація ", - заявила вона.

Крім того, Зеркаль наголосила, що в даній ситуації Україна розраховує на застосування Міжнародним судом тимчасових заходів, одним з яких є пряма заборона Росії на подальшу підтримку проросійських бойовиків.

Нагадаємо, в січні Міжнародний суд ООН оприлюднив заяву, в якій Україна звинувачує Росію у системному фінансуванні терористичної діяльності, а також просить визнати державу-агресора відповідальною у порушенні конвенцій ООН.

Суд у Гаазі проведе громадські слухання за позовом України проти Російської Федерації з 6 по 9 березня.

Міністр юстиції України Павло Петренко прогнозує, що цей суд може затягнутися на 5-7 років.

Згідно з даними ООН, у січні-лютому 2017 року кількість загиблих і поранених серед мирного населення внаслідок війни на Донбасі подвоїлася порівняно з попередніми двома місяцями.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme