У "Л-ДНР" хваляться, що вже відправляють вугілля на Росію і мріють про Крим

На окупованій території Луганщини та Донеччини терористи хваляться, що припинили поставки вугілля в Україну і переправляють його на Росію

Про це пише російський Інтерфакс з посиланням на "раду міністрів "ДНР", передає Depo.Донбас.

"Поставки високоенергетичного вугілля в Україну припинені і більше не здійснюються. Проте, підприємства працюють, видобуток вугілля не зупинявся", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що в "уряді ЛНР" також підтвердили припинення поставок вугілля Україні.

"Після введення зовнішнього управління Київ вживає всіх можливих заходів для того, щоб перешкодити роботі цих підприємств. Тому навіть у разі зняття блокади, як ми очікуємо, вони, скоріше за все, відмовляться купувати вугілля з цих підприємств. Зараз же поставок вугілля немає", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у "ЛНР" розповідають, що близько 35% генерації електроенергії в Україні забезпечується за рахунок видобутого на Донбасі вугілля.

"Все шахти, що виробляють високоенергетичне вугілля, розташовані на нашій території і в ДНР, а також на Росії. Ті шахти, що залишилися на підконтрольній Києву території, таке вугілля не видобувають", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що терористи почали поставки вугілля на Росію і планують відправляти його ще й до окупованого Криму.

Як відомо, 27 лютого "ЛНР" і "ДНР" висунули вимогу до України припинити залізничну блокаду до 1 березня, а в разі невиконання вимоги погрожують ввести "зовнішнє управління" на діючих на окупованому Донбасі українських підприємствах.

Учасники блокади відповіли, що звільняти колії не збираються.

28 лютого "ЛНР" вже призначила нову адміністрацію на підприємствах Ахметова.

1 березня стало відомо, що "ДНР" підтвердила "віджим" 40 українських підприємств.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme