У Китаї знайшли череп невідомого різновиду давньої людини

Вчені виявили два частково збережених черепа, що потенційно можуть належати невідомому раніше підвиду людського роду

Останки поєднують у собі ознаки давніх китайських гомінід, ранньої сучасної людини і європейського неандертальця, повідомляє Depo.ua з посиланням на Сіньхуа.

Черепа, віком 105 і 125 тисяч років, містять унікальне поєднання сучасних людських і неандертальських ознак. Вони можуть бути ключем до заповнення деяких відсутніх частин людського генеалогічного дерева в Східній Азії. Вчені припустили, що залишки потенційно можуть представляти нові, архаїчні види людини, які раніше не траплялися археологам.

Як показують останні результати досліджень, доісторичні люди, що жили на півночі Китаю, можуть бути нащадками місцевих і європейських давніх гомінід. Це відкриття ставить під сумнів поширену теорію про африканське походження китайських гомінід.

За словами експертів, за формою потиличної кістки і лабіринту внутрішнього вуха ці два зразка схожі на черепи неандертальців. У знайдених черепах вчені також побачили низку особливих прикмет синантропа, таких як низький звід черепа, плоска черепна коробка, короткий і нахилений всередину соскоподібний відросток.

Але, на жаль, експертам поки не вдалося провести аналіз ДНК щодо виявлених скам'янілих останків черепів. Поки останки умовно називають сюйчанська людина 1 та сюйчанська людина 2.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme