У Кернеса не побачили підстав для звільнення творця "Одоробла" у Харкові

У Харківській міськраді відповіли на петицію з вимогою звільнити Чечельницького

У Кернеса не побачили підстав для звільн…

Як передає Depo.Харків, на сайті Харківської міськради опублікували відповідь на петицію з вимогою звільнити Сергія Чечельницького з посади головного архітектора Харкова.

У відповіді на петицію секретар міської ради Олександр Новак зазначив, що підстав для звільнення Чечельницкого немає.

"Проходження служби у виконавчих органах Харківської міської ради та її припинення здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства України. Крім загальних підстав, передбачених Кодексом законів про працю України, служба в органах місцевого самоврядування припиняється на підставі і в порядку, визначеними Законами України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про службу в органах місцевого самоврядування" та іншими нормативними актами. Факти, вказані у Вашій петиції, не підпадають під передбачені законодавством підстави для припинення Чечельницьким С.Г. служби в органах місцевого самоврядування. Відповідно до статті 19 Конституції України органи місцевого самоврядування та їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. З огляду на викладене, підстав для звільнення Чечельницького Сергія Георгійовича з посади немає", - йдеться у відповіді.

Як повідомляв Depo.Харків, петиція з вимогою звільнення з посади головного архітектора міста Сергія Чечельницького була зареєстрована на сайті Харківської міськради 10 лютого. На думку автора петиції депутата облради Дмитра Булаха, за час, коли Чечельницький працює головним архітектором Харкова, відбулося знищення архітектурного вигляду міста; сформувалася практика повного ігнорування думки харків'ян в питаннях розвитку міста; відбулося знищення пам'яток архітектури (як приклади можемо привести особняк Сурукчі, особняк Бузескула, особняк Радзишевського тощо); була організована система особистого збагачення за рахунок міських коштів для проектних робіт. Необхідий ліміт підписів петиція зібрала за 18 днів.

Довідка Depo.Харків. У Харкові на місці пам'ятника Леніну на площі Свободи за результатами конкурсу має бути встановлена 86-метрова колона із ангелом і хрестом. Одними із авторів проекту є рідний брат головного архітектора Харкова Павло Чечельницький і сам головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький. Мешканці міста охрестили цю скульптурну композицію "Одоробло". Активісти звернулися до суду з вимогою скасувати результати конкурсу. 6 лютого біля Дзержинського райсуду пройшов мітинг протесту проти встановлення на площі Свободи колони. Тоді ж із третьої спроби суд взяв до розгляду позов активістів про скасування результатів бліц-конкурсу.

Петиція до міськради з проханням скасувати результати конкурсу набрала необхідні для розгляду 5 тисяч підписів у рекордні два дні. У свою чергу, відповідаючи на петицію, Кернес зазначив, що рішення щодо встановлення на площі Свободи в Харкові колони з ангелом та хрестом прийматимуть із урахуванням результатів розгляду судової справи за позовом активістів.

13 лютого, Дзержинський райсуд Харкова розпочав слухання позову активістів із вимогою скасування результатів бліц-конкурсу.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme