У Харкові засудили екс-керівника облавтодора

Чоловік не проконтролював реальне надходження дизельного палива на підприємство

У Харкові засудили екс-керівника облавто…

Як передає Depo.Харків, вирок екс-посадовцю 1 березня ухвалив Дзержинський районний суд м. Харкова.

Суд встановив, що засуджений, будучи директором ДП "Харківській облавтодор", неналежно виконуючи свої службові обов'язки, у період з квітня 2013 року по квітень 2014 року не забезпечив фактичне надходження дизельного пального від ТОВ "Реал-НП" на суму 347,7 тис. грн.

3 січня 2013 року посадовець уклав договір поставки 1,5 млн літрів дизельного палива, 1,5 млн літрів бензину, 20 тис. тонн бітуму, 10 тис. дьогтю та 70 тис. літрів оливи між ТОВ "Реал-НП" та ДП "Харківський облавтодор", загальною вартістю 80 млн грн.

Наприкінці квітня 2013 чоловік, розуміючи, що обсяги постачань за вказаним договором є великими, постачання здійснюється безперервно, неналежно виконуючи свої службові обов'язки через несумлінне ставлення до них, не проконтролював фактичне надходження дизельного палива.

29 квітня 2014 року підсудний усно замовив у ТОВ "Реал-НП" ще 32,5 тис. літрів дизельного палива на загальну суму в 347,7 тис. грн.

Після цього посадовець наказав документально відобразити постачання палива на філію "П'ятихатського ДЕП", про що згодом була складена видаткова накладна. При цьому фактично паливо поставлене не було.

Таким чином ДП "Харківський облавтодор" отримав збитків на 347,7 тис. грн.

На суді чоловік заявив, що не встиг врегулювати питання щодо поставки пального, оскільки думав, що після його звільнення воно вже врегульоване. Також він заявив, що відшкодував збитки у повному обсязі

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення за ч.2 ст. 367 КК України та призначити йому покарання у вигляді двох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посаду службової особи терміном на один рік.

За ст. 75 КК України суд вирішив звільнити засудженого від відбування призначеного покарання з іспитовим строком в один рік.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme