UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Гаазі Україна має більше шансів на позитивне рішення, ніж Грузія, - нардеп

У Міжнародному суді ООН у Гаазі Україна у позові проти Росії має більше шансів на позитивне рішення, ніж Грузія

Про це в ефірі "112 Україна" заявив нардеп від БПП Олексій Гончаренко, передає Depo.ua.

"Хочу відзначити роботу українського МЗС: вони ретельно підготували позов і дотримались усієї процедури. І сьогодні у нас є набагато більше підстав сподіватися на успішне для України завершення цього процесу, ніж було у Грузії. Ми розуміємо, що якщо рішення буде позитивним у бік України, то й тут, напевно, Росія його виконувати не буде... Ми вимагаємо вжиття таких заходів, в тому числі зараз, відразу після подачі позову. Десь близько місяця, з досвіду і практики, ми будемо чекати на рішення суду саме в цій частині, але ми сподіваємося на позитивний для нас висновок", - заявив Гончаренко.

Нагадаємо, 6 березня, завершився перший день слухань в Міжнародному суді ООН справи "Україна проти Росії", на яких Україна представляє докази злочинів Росії. Заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль сьогодні представила в Міжнародному суді ООН в Гаазі доповідь щодо злочинів Росії на території України

7 березня, свої аргументи у суді представить Росія. Після чого сторонам дається ще два дні, щоб пояснити свої позиції. Результатом цих слухань має бути ухвала суду - задовольнити чи ні запит України на запровадження тимчасових заходів. Рішення буде остаточним і обов'язковим для виконання всіма сторонами.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme