У Дніпрі за переходом міських лікарень до Філатова послідує "формальне" звільнення медиків

Аби виправити адміністративні перекоси пілотного проекту реформування медицини, необхідні десятки мільйонів гривень

У Дніпрі за переходом міських лікарень д…

Про це журналістам повідомив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олег Кужман, передає Depo.Дніпро.

"Це позиція губернатора. Сьогодні лікарні – це обласна комунальна власність, разом з міською радою Дніпра спільно розглянуть це питання… За бюджетним кодексом, виплата заробітної плати повинна йти від тієї установи, яка сьогодні отримує медичну субвенцію. А це сьогодні міська рада Якщо Дніпровська міська рада готова сьогодні взяти ці медичні заклади на баланс, то вся робота буде для цього зроблена", - зазначив він.

За словами Кужмана, для передачі у нову комунальну власність необхідно фактично створити нову юридичну особу, виплатити всім робітникам компенсації, звільнити всіх людей, бо іде передача до нової структури, підготувати всі документи.

"Тому ми порахували, що передача закладів до комунальної власності Дніпра буде коштувати 140-150 млн грн", - додав чиновник.

Нагадаємо, у лютому 2017 року голова Дніпровської міськради Борис Філатов публічно заявив, що невиплата зарплат лікарям міських лікарень відбувається через обласну владу. За його словами, через незгоду обласної ради передати лікарні на баланс міської, з міського бюджету видатки на "вторинку" покриватися не будуть. Згодом він заявив, що з березня міськрада відмовляється платити зарплату 10 тис. медикам.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme